TE Teknik

INFORMATION- OCH MEDIETEKNIK

“Utforska framtidens digitala medier och teknologi

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik är en modern utbildning för dig som har ett stort IT-intresse. Du lär dig tekniken för framtidens digitala medier. Programmet ger en god grund för vidare studier inom digital teknik. Du får bland annat lära dig hur ett nätverk är uppbyggt och hur datorer kommunicerar, programmering, grafisk design för webb, spel och 3D-modellering.

För vem?

• För dig som tycker att datorer är intressanta
  • För dig som vill som vill veta hur tekniken bakom program, webb och spel fungerar
  • För dig som tycker om matematiska och naturvetenskapliga frågor och problemlösningar

För vem?

• För dig som tycker att datorer är intressanta

Högre studier och yrken

Teknikprogrammet Informations- och medieteknik är ett högskoleförberedande program som ger dig bred kunskapsbas inför studier på universitet, högskola och yrkeshögskola. Dina tekniska kunskaper gör dig dessutom attraktiv på arbetsmarknaden.

Cisco-certifiering

NFU är en Cisco Academy vilket innebär
att du under din gymnasieutbildning erbjuds certifiering inom Cisco.
Detta gör dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Programmering och teknik

Du lär dig grundläggande programmering i olika programmeringsspråk. Du lär dig även grunderna inom LAN, webbteknik och serverprogrammering.

Nätverksteknik

Du får grundläggande kunskaper i switchning, routning och olika överföringstekniker. Som studerande vid NFU får du även möjlighet till certifiering i Cisco.

Webbutveckling

Vi arbetar med animationer och annat digitalt skapande av bland annat interaktiva webbsidor och kortfilm. Du har möjlighet att fördjupa dig inom olika former av programmering, exempelvis spel, blogg,
e-handel, sociala medier samt utveckla avancerad webbprogrammering.

Poängplan

Individuellt val/utökad studieplan
Matematik 4 100 p
Fysik 2 100 p

Programmet ger dig grundläggande behörighet
för studier på högskola och universitet.