OM OSS

På NFU finns något för alla, men framförallt har vi en härlig familjär stämning som genomsyrar hela vår skola. Eleverna trivs, lärare och annan personal trivs på sin arbetsplats och det märks. Skolan anordnar ofta aktiviteter med och för eleverna och detta är en av de fördelar eleverna ser med NFU.

VI SER OSS OMKRING

ATT RESA ÄR ATT UTVECKLAS
Vi lever i ett internationellt samhälle och vi blir mer och mer beroende av vår omvärld. På NFU är vi övertygade om att resor utvecklar människor. Under studieresor och praktikresor skaffar du dig kunskaper som vore omöjliga att få i skolan. Därför integrerar vi studie- och praktikresor i våra program. Som elev vid NFU har du möjlighet att delta i olika internationella aktiviteter och utbyten. Skolan planerar regelbundet resor till storstäder inom EU.

En skola med internationella ambitioner

”Ett internationellt perspektiv är viktigt för att kunna se den egna verkligheten i ett globalt sammanhang och för att skapa internationell solidaritet.”

Skolverkets läroplan för gymnasieskolan

GYMMET

På NFU finns också ett gym som är tillgängligt för alla studenter under hela utbildningstiden.

FYSISK AKTIVITET

ÄR DUNDERMEDICIN

FÖR HJÄRNAN

SKOLANS RESTAURANG Å´VA MER

Vår matsal och fik är skolans naturliga samlingsplats för både elever och lärare. Här serveras lunch, salladsbuffé och enklare rätter. Caféet är öppet varje skoldag.